Netwerktraining maakt kwaliteiten van Ylona zichtbaar

Een netwerktraining van Deventer Werktalent hielp Ylona na een jaar werk zoeken aan haar baan als medewerker roosterbureau bij Dimence Groep. Deventer Werktalent en Dimence Groep slaan de handen ineen om werk en sociaal ondernemen mogelijk te maken.

P1160938De werkervaring had ze wel, de opleiding niet. Toch kon Ylona al snel op     sollicitatiegesprek komen nadat de vacature bij Dimence Groep vrijkwam. Niet lang daarna kon ze aan de slag op haar nieuwe functie. “Ik herkende mezelf in de functieomschrijving. Het uitzoeken van zaken, georganiseerd werken. Ik heb veel ervaring met administratief werk.” Inmiddels houdt ze zich bezig met het bijhouden van roosters, verlofuren en het verzorgen van presentaties.

Groot netwerk
Een netwerktraining hielp Ylona om positiever te worden, een omslag in haar denken dat veel teweeg bracht. ”Ik durfde te zeggen wat ik kan, wat mijn kwaliteiten zijn. Dat had ik eerst niet.” Na haar vorige baan bij een beveiligingsbedrijf, merkte ze dat haar netwerk wat te wensen overliet. “Ik zag dat Deventer Werktalent een groot netwerk heeft waar ik gebruik van kon maken. En dat heb ik gedaan.”

Juiste match
Werkmakelaars werken nauw en doelgericht samen om de juiste match tussen een werkgever en werknemer te vinden. In het geval van Ylona kreeg ze op donderdag de vacature onder ogen en kon ze op vrijdag al op sollicitatiegesprek komen. Naast Ylona zijn er nog drie andere kandidaten gestart bij Dimence Groep met een reguliere baan.

Op de foto: Renate Smit van Deventer Werktalent, Ylona, Hélène Ras van Revive PSO advies.

Lees het volledige artikel in de Deventer Centraal

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>