Socialer ondernemen zet u aantoonbaar op een voorsprong.

Iedereen heeft het erover. Iedereen vindt het belangrijk. Maar in de praktijk zijn er momenteel nog te weinig organisaties die socialer ondernemen hebben omarmd en hebben ingebed in hun beleid. En daar vervolgens ook de vruchten van hebben geplukt.

Want hebt u enig idee wat het uw organisatie kan opleveren als u er aan meewerkt om mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie duurzaam aan het werk te krijgen? Hetzij door ze zelf in dienst te nemen, hetzij door vooral zaken te doen met bedrijven met een pso-erkenning?
Om te beginnen komt u sneller in aanmerking voor overheidsopdrachten. U creëert een betere band met opdrachtgevers en stakeholders zodat u gemakkelijker new business genereert. Uw imago richting leveranciers krijgt een positieve boost, waardoor u sneller en gemakkelijker inkoopt. Uw onderscheidend vermogen ten aanzien van andere, concurrerende aanbieders gaat flink vooruit. U krijgt een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven. En last-but-not-least zorgt u intern voor legio positieve, sociale effecten. Allemaal omdat u socialer gaat ondernemen.
Denk niet dat dit loze beloften zijn. Inmiddels heeft bijna de helft van alle organisaties met een pso-erkenning een veel beter resultaat geboekt bij aanbestedingen en in het verbeteren van contacten met opdrachtgevers. Dat kan ik u concreet aantonen.
Dat klinkt natuurlijk allemaal geweldig. En dat is het ook. Maar laten we eerlijk zijn: sociaal ondernemen zou eigenlijk een eerste voorwaarde voor bedrijven moeten zijn. Dat er winst moet worden geboekt staat buiten kijf. Maar hoé die winst wordt geboekt, is natuurlijk van groot maatschappelijk belang.
Socialer ondernemen werkt natuurlijk alleen als het daadwerkelijk wordt geïncorporeerd in uw bedrijf. Niet als het gebruikt wordt om het bedrijfsimago voor de korte termijn op te vijzelen. Maar dat zal u nauwelijks verbazen.
Wat ook niet onbelangrijk is: als u nú besluit om socialer te gaan ondernemen, voorkomt u dat het straks moét. Er zijn namelijk verschillende wetten in de maak die bedrijven straks een bepaalde verplichting op gaan leggen.